Actiunea tDCS

Neurostimularea prin tDCS duce la o creştere a conexiunilor între neuroni

Neuroplasticitate: capacitatea creierului de a se adapta la abilitatile de care ai nevoie

TDCS PLATOWORK

Zone pe care acţionează Platowork

Platowork acţionează pe zone specifice ale creierului, ce sunt esenţiale pentru capacitatea noastră de a rezolva diverse probleme, de a depăşi diverse obstacole. Acţionează pe zone cerebrale ce ne oferă abilitatea de a ne concentra, de a gândi creativ și a ne optimiza fluxul de lucru prin învăţare. Este vorba de cortexul prefrontal dorsolateral și zona cunoscută sub numele de precuneus.

Neurostimularea tDCS cu ajutorul Platowork e flexibilă şi permite adaptarea la abilitate ce doriţi să o îmbunătățiți. Efectul tDCS depinde însă de sarcinile funcționale pe care le realizaţi. Neurostimularea  funcționează numai dacă este combinată cu o sarcină funcțională relevanta. Este important să combini o sarcină relevantă cu modulul de stimulare Platowork pe care îl alegeţi. Alegerea nu e însă deloc dificilă iar casca reglabila Platowork previne erorile în poziţionarea electrozilor. După primele sesiuni, pentru a utiliza produsul şi acasă nu e nevoie să ai cunostiinte prealabile legate de neurostimulare.

Citeşte mai multe despre siguranţa utilizării Platowork.

Casca previne erorile în poziţionarea electrozilor

stimulare tdcs Platowork casca

Cum acţionează tDCS & Platowork?

Deși creierul tău nu este un mușchi, are unele reacţii similare. Părțile creierului ce nu le folosești vor fi mai slăbite iar cele folosite sunt întărite. Neuroplasticitatea reprezintă capacitatea creierului tău de a se adapta la abilitățile de care ai nevoie. Neurostimularea prin tDCS duce la o creştere a conexiunilor intre neuroni, ce nu doar ‘se aprind’ mai rapid dar se aprind şi împreună.

În condiţii normale – linia standard de pe grafic – pentru că un neuron să emită un semnal mai departe e nevoie să existe suficiente semnale de intrare de la alți neuroni, pentru a atinge un prag bine definit (linia orizontală din grafic). Prin acest mecanism modulator (go/no-go) o anumită zonă a creierului e activată doar dacă impulsurile electrice depăşesc un anumit nivel.

tDCS acționează prin aplicarea unui curent electric subliminal, sub pragul de excitabilitate cerebrală, sub pragul percetual. Prin acest semnal electric, tDCS nu induce în sine o semnalizarea neuronală ce se propagă mai departe, dar vă îmbunătățește activitatea neuronală ce deja există la nivelul creierului. Zona neuronală are nevoie de mai puțin ‘semnal de intrare’ din partea altor neuroni, pentru transmite mai departe semnale (vârfurile ce depăşesc pragul din grafic).

După neurostimulare efectul persistă

tdcs flux neuronal Rares Ignat

Când apar şi care sunt beneficiile tDCS – Platowork?

Pentru că neuronii tăi să răspundă la efectele neurostimulării prin tDCS este nevoie de puţin timp. Efectele apar deja în timpul unei sesiuni de neurostimulare, ce durează douăzeci de minute. Ele vor dura aproximativ o oră sau poate mai mult.

Pentru a beneficia de un efect optim al neurostimulării, e necesar să îţi utilizezi creierul în perioada de după stimulare. În acest mod, în perioada de după neurostimulare efectul nu dispare şi ca urmare a neuroplasticitatii se vor produce modificări funcţionale cerebrale pe termen lung

Prin îmbunătățirea neuroplasticității, tDCS îmbunătăţeşte capacitatea creierului de a se adapta atunci când sunt învățate noi abilități. Azi exista numeroase studii ce au evaluat efectele tDCS asupra cogniției. Efectele tDCS sunt unele de durată însă variază prea mult pentru a fi concludente după o singură sesiune. În schimb efectele sesiunilor multiple de neurostimulare prin tDCS pot fi constatate chiar și la persoane pe deplin sănătoase, dacă neurostimularea se face în combinație cu o sarcină.

Dispozitivul neinvaziv tDCS Platowork îţi oferă 4 module de activitate: ÎNVĂŢARE – CONCENTRARE –CREATIE – REEVALUARE. 

Schimbarea modului de neurostimulare se face uşor, prin intermediul unei aplicaţii ce se instalează pe telefonul mobil. În cazul în care îţi doreşti să utilizezi produsul şi acasă, vei beneficia de o instruire asupra utilizării diverselor module şi a activităţilor ce susţin neuroplasticitate. citeste mai multe aici despre beneficiile Platowork tDCS