Siguranţa clar dovedită ştiinţific!

Cei 3 electrozi PlatoWork emit unde electrice acolo unde e nevoie

Platowork: uşor de utilizat & neinvaziv

Platowork tdcs Rares Ignat pliabil reglabil

La cine nu e recomandată utilizarea Platowork?

1) Dacă ai o afecțiune a pielii scalpului cum ar fi psoriazis sau o eczemă 2) Dacă ai un diagnostic de afecţiune neurologică, cum ar fi epilepsia 3) Dacă ai un implant metalic la nivelul capului sau un stimulator cardiac – metalul din dinţi sau maxilare nu constituie un obstacol. 4) Dacă ai sub 18 ani – studiile ştiinţifice nu au inclus încă acest segment de vârstă.

Siguranţa intervenţiei tDCS & PlatoWork

De la începutul acestui mileniu până azi siguranţă şi eficacitatea tDCS a dus la publicarea a peste 4.000 de articole revizuite ştiinţific.

Platowork, un dispozitik tDCS de origine daneză, este printre cele mai noi dispozitive de stimularea electrică transcraniana. Siguranţa şi eficacitatea dispozitivului Platowork a fost clar dovedită prin studii clinice desfăşurate în perioada 2016-2018. Casca Platowork asigura că cei 3 electrozi emit unde electrice acolo unde e nevoie şi fără a fi nevoie de reglarea intensităţii.

Stimularea tDCS repetată prin intermediul Platowork nu prezintă o sporire a riscului pentru evenimente adverse (Nikolin și colab., 2018). Spre deosebire de majoritatea neuromodulatoarelor farmacologice, tDCS este asociată cu puține efecte secundare iar cele ce apar sunt ușoare şi tranzitorii. E posibilă o uşoară iritație a pielii sub electrozi, oboseală sau durere de cap uşoară şi rareori greață sau un gust metalic în gură (Antal și colab., 2017). Neurostimularea prin tDCS nu indus convulsiile în niciunul dintre studiiile ştiinţifice, nefiind raportate convulsii nici în experienţa clinică îndelungată de până azi. 

Dispozitivul PlatoWork, a fost evaluat ştiinţific prin intermediul a peste 100 000 de sesiuni.

Platowork garantează siguranţă pacientului şi oferă posibilitatea de a repeta la nevoie tratamentul chiar şi acasă. Stimularea tDCS prin cască reglabila asigură că plasarea electrozilor e una corectă și constantă. Alte dispozitive tDCS au nevoie de potrivirea manuală a electrozilor sa a intensităţii, ce pot să fie surse de erori.

Stramosul foarte indepartat al tDCS

electrosocurile stramosul foarte indepartat al tdcs

Istoricul utilizării tDCS

Ideea utilizării stimulării electrice transcraniane pentru ameliorarea sănătăţii mintale nu e nouă. Primii ce au utilizat-o au fost filosofi Greciei antice. Platon a folosit torpedinidele în scop terapeutic, o varietate de peşti cartilaginoşi ce au pe spate 2 zone ce pot produce descărcări electrice. Documente din perioada Romei antice arata ca stimularea electrică transcraniana a fost studiată pentru ameliorarea migrenei.

Prin 1930 medicii italieni şi-au adus aminte că declasansarea unor convulsii prin intermediul şocurilor electrice poate ajuta în ameliorarea unor afecţiuni psihice. Că urmarea a efectelor secundare ale acestei metode, ea a fost intens controversata şi din păcate au existat chiar unele dovezi de folosire abuzivă. Zbor deasupra unui cuib de cuci e un film celebru ce a înfierat pe bună dreptate aceste abuzuri din trecut.

Metodă mai e utilizată însă şi azi, ca urmare a unor beneficii incontestabile. Se utilizează doar sub anestezie generală şi sub control medical. Poate fi benefică pentru cazurile de depresie foarte severă ce nu răspunde la tratament, pentru cazurile de mânie severă, de catatonie (un tip de schizofrenie, caracterizată prin imobilitate corporală) sau pentru agitatia-agresivitatea extrema din cazurile de dementă senila ce nu răspund la alte tratamente.

Azi, siguranţă şi eficacitatea tDCS e certificata de peste 4.000 de articole revizuite ştiinţific şi are doar puţine lucruri în comun cu stimularea electrică practicată în secolul trecut – doar principiul de bază al beneficiilor neurostimularii.